Bejelentkezés

NĂ©v:

JelszĂł:


RegisztrációSzabadon fordĂ­thatĂł weblap

Szeretnénk, hogy ez a honlap minnél több nyelven elérhető legyen.

Ha beszélsz olyan nyelvet, amelyre még nem történt fordítás, és szeretnél a "fordító csapat"-hoz tartozni, akkor láss hozzá és hozd létre az új nyelvet.

Ehhez a Fikodban be kell jelölnöd, a "fordító" jelölőnégyzetet és máris nekiláthatsz a fordításnak.

Hogyan zajlik a fordítás?

Ennek a weblapnak a teljes tartalma a hozzászólások kivételével lefordítható egy választott nyelvre. Minden egyes rész - címszó - külön fordítható. A "Nyelv választás" menüpont alatt látható, hogy nyelvenként hány címszó van lefordítva. A le nem fordított címszavak helyén a lapon az alapértelmezett nyelv megfelelő címszava szerepel, dőlten szedve. Így előfordulhat, hogy egy-egy lapon két nyelv keveredik, de így nem kell a teljes fordítást elvégezni ahhoz, hogy egy nyelv elérhető legyen.
A Fordítás az azonos nevű menüpont alatt történik a "Nyelv választás" menü alatt meghatározott nyelvről a meghatározott nyelvre. A fordítandó címszavak csoportosítva vannak, a felsorolás körülbelül fontossági sorrendben történik.
Azoknak a címszavaknak a fordítása, amik nem klikkelhetők (nem gomb, vagy hivatkozás), a fordítása elvégezhető a címszóra történő dupla klikkeléssel a lap bármely részén. Ez minden elemnél lehetséges, amire a kurzort mozgatva az kérdőjellé válik.
A lefordított címszavak akkor válnak elérhetővé, ha a "Nyelv választás" menüben elvégzed a generálást, ekkor kerülnek az adatbázisból a címszavak a honlapra.

Nyelv létrehozása

Ha létrehozol egy nyelvet, annak te leszel a "gazdája". A létrehozott nyelvre bárki szabadon fordíthat és módosíthatja a címszavait. A Fordítás menüben a "történet" ikonnal megtekinthető minden címszónak a fordítási előzménye. Itt fel van sorolva, hogy ki mikor módosította a címszót, illetve meg van jelölve, hogy jelenleg melyik az aktív: melyik változat az élő. Több aktív jel esetén a legutóbb létrehozott fordítás az élő. A nyelv gazdájának a privilégiuma az aktív státusz állítása. Ha a nyelv gazdája úgy ítéli meg, hogy egy címszó módosítás fölösleges vagy félrevezető, akkor ezt inaktívvá teheti és ezzel aktiválja az előző, helyes állapotot.

Nyelv létrehozásakor adj meg 3 karakteres azonosítót. A nyelv leírásához írd a választott nyelv nevét (azon a nyelven).

Elérhető nyelvi változatok

english nyelvű változat
magyar nyelvű változat